Obchodná ulica - ôsmy Obchodná ulica - Deviaty Obchodná ulica - Jedenasty Obchodná ulica - Traja - selfie
Novinky

Národná cena za dizajn (NCD) je dlhoročným prestížnym projektom, ktorý vyhlasujeme spolu s Ministerstvom kultúry SR a ktorý organizujeme už od roku 1993, vtedy ešte pod názvom Dobrý dizajn. Súťaž je určená všetkým polohám dizajnu. Od roku 2015 oceňujeme striedavo produktový a komunikačný dizajn. Rok 2019 patrí produktovému dizajnu a prácam, ktoré boli zrealizované v období počas rokov 2017 a 2018.

 

Do NCD bolo možné prihlasovať práce v 3 kategóriách – Profesionálny dizajn, Študentský dizajn a Dizajn s pridanou hodnotou. Prihlásené práce hodnotila odborná medzinárodná porota v spomínaných kategóriách, udeľovali aj špeciálne ceny: Cena poroty a Cena za opraviteľný dizajn a premiérovo uvedieme aj Cenu za kultúrny prínos v oblasti dizajnu a špeciálnu cenu SCD. Porota zasadala v zostave Michal Froněk (CZ), Petteri Kolinen (FIN), Mária Hriešik Nepšinská (SK), Jakub Pollág (SK), Bettina Steindl (AT) a Klára Šumová (CZ). Z ich výberu vzišiel výber prác, ktoré postúpili na našu výstavu, kde predstavíme celkovo 51 prác finalistov.

Slávnostné otvorenie výstavy sa uskutoční 8. októbra 2018 o 18.00 v Slovenskom národnom múzeu (Vajanského nábrežie 2, Bratislava - priestory bývalého Detského múzea, vstup z Múzejnej ulice).

Výstava potrvá od 9. 10. – 1. 12. 2019. Otvorené je každý deň, okrem pondelka, od 9.00 – 17.00 h. Vstup na výstavu je voľný.

Najdôležitejším momentom NCD je galavečer spojený so slávnostným vyhlásením výsledkov. Bude sa konať v piatok 11. októbra o 19.00 v priestoroch Design Factory na Bottovej ulici v Bratislave. Verejnosť sa dozvie mená víťazov v jednotlivých kategóriách a zároveň mená osobností, ktoré získajú Cenu za kultúrny prínos v oblasti dizajnu a špeciálnu cenu SCD.

K Národnej cene za dizajn pripravujeme celý rad sprievodných podujatí. Pre viac informácií sledujte udalosti na našej FB stránke Národná cena za dizajn.

Kurátor výstavy: Marián Laššák

Architektonický návrh a realizácia výstavy: Andrea Ďurianová

Grafický dizajn: Ondrej Gavalda

 

Tešíme sa na vašu návštevu!

Viac informácií o tejto prevádzke nájdete TU.

REKLAMA


Partneri Sponzor sekcie

Partneri
Partneri   Partneri



Partneri
Partneri Partneri Partneri Partneri
 
Partneri Partneri Partneri Partneri Partneri Partneri
 
Partneri Partneri Partneri Partneri