Obchodná ulica - ôsmy Obchodná ulica - Deviaty Obchodná ulica - Jedenasty Obchodná ulica - Traja - selfie
Novinky

Martinus.sk


 

Stal by sa slovenským prezidentom Harry Potter?


 

Miláčikom slovenských knihomoľov je Harry Potter.
 

BRATISLAVA, 2.4. 2014: Turnaj Najväčší knižný hrdina vyhlásilo pri príležitosti
mesiaca knihy kníhkupectvo Martinus.sk. Duely šestnástich knižných hrdinov a hrdiniek
na stránke www.kniznyhrdina.sk sa stretli s nečakaným ohlasom
a jednotliví kandidáti získali spolu vyše 360 000 hlasov.


 


 

V prvom kole turnaja na seba narazili dve obľúbené postavy zo žánru fantasy – Gandalf z kníh Pán Prsteňov a Hobbit v súboji čelil Harrymu Potterovi z rovnomennej literárnej série. Už tento prvý duel vzbudil veľké emócie a výzvy na hlasovanie sa šírili na sociálnych sieťach virálnym spôsobom od jedného čitateľa k druhému. Hoci nakoniec zvíťazil Harry Potter, ukázalo sa, že súčet hlasov by teoreticky obom z kandidátov stačil na víťazstvo v súboji o stoličku primátora v šiestich z ôsmich krajských miest v posledných komunálnych voľbách. Rovnako, ako aj pri reálnych voľbách, kandidáti sa stali predmetom vášnivých diskusií a Gandalf sa dočkal tiež internetovej podoby volebných billboardov.

 

Ani pri ďalších dueloch záujem hlasujúcich čitateľov nepoľavil. V nasledujúcich zápasoch sa stretli hrdinovia ako Anna zo Zeleného domu, Švejk, Sherlock Holmes či Pippi Dlhá Pančucha. Kým v prvom kole mali nasadzované dvojice vždy niečo spoločné po stránke svojich vlastností či charakteru, postupom v turnajovom pavúku vznikli nečakané duely, ktoré neraz predstavovali dilemu pre hlasujúcich návštevníkov stránky. Vizitky všetkých súťažiacich hrdinov zostávajú naďalej dostupné v Knižnej sieni slávy

 

Turnaj Najväčší knižný hrdina prebiehal až do posledných marcových dní, kedy sa v záverečnom dueli stretli dvaja finalisti – šampión úvodného kola Harry Potter narazil na populárneho Forresta Gumpa. Víťazom sa nakoniec stal mladý čarodejník, ktorý naprieč všetkými kolami pozbieral vyše 75 000 hlasov. Podľa odozvy voličov je teda pravdepodobné, že keby sa literárna postava mohla uchádzať o podporu v naozajstných voľbách, možno by zamiešala aj finálové poradie kandidátov.

 

Infografika a vizuály: https://www.dropbox.com/sh/jv3f1z6fca2wpjb/xCTyTYObIc#/
Kontakt: Anna Porubcová, junior marketérka Martinus.sk,
anna.porubcova@gmail.com, +421 918 754 604+421 918 754 604

REKLAMA


Partneri

Partneri
Partneri   Partneri



Partneri
Partneri Partneri Partneri Partneri
 
Partneri Partneri Partneri Partneri Partneri Partneri
 
Partneri Partneri Partneri Partneri