Obchodná ulica - ôsmy Obchodná ulica - Deviaty Obchodná ulica - Jedenasty Obchodná ulica - Traja - selfie
Novinky

Reštaurácia Góvinda

 

Prídte si pochutnať na Maha brinjal  ; )

(Baklažán so špenátom a paradajkami)


 

V indickej reštaurácii Góvinda na Obchodnej ulici
Vám ponúkneme védske jedlo.








Pre inšpiráciu máme pre Vás Maha brinjalaj aj v podobe

RECEPTU:


"Maha" znamená "veľký" a "brindžál" znamená "baklažán", najobľúbenejší zo všetkých zelenín v Indii. Toto jedlo sa pripravuje varením zeleniny, pokiaľ nevytvorí hustú omáčku. Maha brindžál sa dobre hodí k ľahkej ryži a horúcim čapatym.
 

    900 g baklažánu, olúpaného a nakrajaného na kocky
    450 g čerstvého špenátu, nakrajaného
    900 g paradajok, olúpaných a nakrájaných
    5 pl ghí alebo rastlinného oleja
    1 alebo 2 sušené čili, drvené
    1 čl mletého koriandru
    1/2 čl mletého kmínu
    1/2 čl kurkumy
    1/2 čl asantu (asafoetidy)
    150 ml vody
    1 čl hnedého cukru
    2 a 1/2 čl soli
    1/2 čl garam masaly
 

Vo veľkom hrnci rozohrejte ghí alebo olej a niekoľko sekúnd v ňom vypražte čili a mletý koriander.
Potom pridajte zostávajúce práškové korenie, ešte niekoľko sekúnd vypražte
a potom pridajte kocky baklažánu.
Vyprážajte a jemne miešajte na strednom plameni,
pokiaľ baklažán nezmäkne a nezačína uvolňovať semienka.
 

Teraz vmiešajte nakrájané paradajky, špenát a vodu. Dobre zamiešajte.
Čiastočne prikryte a varte na miernom plameni 20 minút (občas zamiešajte), pokiaľ baklažán nie je mäkký.
Zväčšite trochu prívod tepla a varte ešte 10 minút a často miešajte, pokiaľ špenát,
baklažán a paradajky nesplynú do hustej smotanovej omáčky.
Nakoniec ochuťte cukrom, soľou a garam masalou. Všetko dobre premiešajte.


Dobrú chuť !







Bližšie informácie o tejto prevádzke nájdete TU

REKLAMA


Partneri

Partneri
Partneri   Partneri



Partneri
Partneri Partneri Partneri Partneri
 
Partneri Partneri Partneri Partneri Partneri Partneri
 
Partneri Partneri Partneri Partneri