Obchodná ulica - ôsmy Obchodná ulica - Deviaty Obchodná ulica - Jedenasty Obchodná ulica - Traja - selfie
Novinky

ARIES

 

Aby Vás diabetes nepripravil o nohy!

 


14. novembra je Svetový deň diabetu, ktorý má pripomínať všetky témy súvisiace s týmto ochorením, tzv. tichým zabijakom. Ochorenie, ako také, pacienta nijako nebolí, avšak následky neliečenej cukrovky sú fatálne (amputácie dolných končatín, oslepnutie, zlyhanie srdca či zlyhanie obličiek).
Pritom! Všetky prejavy spomínaných tragických koncov môže významne ovplyvniť prístup pacienta, jeho záujem o liečbu, spolupráca s lekárom a predovšetkým každodenná starostlivosť o vyrovnané hodnoty glykémie (glykémia = hladina cukru v krvi).
Najčastejšie v tejto súvislosti hovoríme o diabetes mellitus 2. typu, ktorému sa dá podľa štatistiky Svetovej diabetologickej Federácie až z 50% brániť. Ako? Predovšetkým zdravým životným štýlom. Zaraďte do svojho jedálnička ovocie a zeleninu, jedzte striedmo, udržujte prijateľnú váhu a denne sa hýbte, polhodinová intenzívna prechádzka denne dokáže divy.


Čo je diabetes mellitus 2. typu?
* Chronické ochorenie, kedy pankreas vyrába inzulín, ktorý telo nedokáže efektívne využiť.
* Inzulín je hormón, ktorý umožňuje, aby glukóza z jedla prešla z krvného obehu do buniek v tele, aby vytvorila energiu.
* Neschopnosť tela efektívne využiť inzulín vedie k zvýšenej hladine cukru v krvi (tj. Hyperglykémia), ktorá z dlhodobého hľadiska spôsobuje zlyhanie rôznych orgánov a tkanív.

 


Čo je syndróm diabetickej nohy?
O syndróme diabetickej nohy hovoríme v prípade vzniku nápadných zmien na nohách (pod členkom) diabetikov. Často sa jedná o diabetický vred, ktorý je následkom neuropatie. Neuropatia je postihnutie nervových vlákien, ktoré vedie k strate citlivosti dolných končatín na chlad, dotyk, teplo a vibrácie. Ischémia je zlé cievne zásobenie dolných končatín, ktoré vedie k nedokrvenosti tkaniva - pacient tak cíti "studené nohy".


Aká je správna starostlivosť diabetika o nohy a prevencia vzniku syndrómu diabetickej nohy?
• Uspokojivá kompenzácia diabetu (tzv. dlhý cukor do 6%)
• Stop fajčeniu a alkoholu
• Pravidelné precvičovanie dolných končatín
• Udržiavanie optimálnej váhy a BMI
• Každodenná starostlivosť o dolné končatiny, sledovanie zmien a pravidelná medicinálna pedikúra
• Nosenie vhodnej obuvi a kvalitných ponožiek

Ako spoznáte kvalitnú ponožku pre diabetika?
• Obsahuje vysoký podiel bavlny
• Zdravotný (vaflový) lem s jemným zverom nezaškrcuje nohu, ale dostatočne drží a nezhŕňa sa
• Plochá retiazkovaná špička zabraňuje vzniku nebezpečných otlakov a odrenín v línii prstov
• Obsahuje antimikrobiálnu úpravu, napr. striebro

 


Chcete v predajni ARIES MEDISHOP v Bratislave 15% zľavu na ponožky Avicenum DiaFit CLASSIC a Avicenum DiaFit PREMIUM? Povedzte pri pokladni heslo: „DiaFit s Obchodnou“ a získate tieto prémiové výrobky za skvelú cenu. Akcia platí do 15.11.2019 alebo do vyčerpania zásob.


Ak máte problémy spôsobené cukrovkou, konzultujte svoj stav vždy s lekárom a dôverujte predpísanej liečbe rovnako ako doporučeným preventívnym opatreniam, ktoré môžete pre podporu svojho zdravia zahrnúť do dennej rutiny.

 


Rozmanité zdravotnícke pomôcky pre pacientov s diabetom zoženiete v predajni zdravotníckych potrieb ARIES MEDISHOP na Obchodnej ulici 12. Sme partnerom vo Vašej liečbe. Z najpredávanejšieho sortimentu môžeme odporučiť výrobky spoločnosti ARIES pre diabetikov, a to ponožky pre diabetikov Avicenum DiaFit CLASSIC a Avicenum DiaFit PREMIUM.
Otvorené po-pia: 7:30 – 18:30 hodín, so: 8:00 – 12:00 hodín

Tešíme sa na Vás a radi Vám odborne poradíme!

 

 

Viac informácií o tejto prevádzke nájdete TU.

 

REKLAMA


Partneri Sponzor sekcie

Partneri
Partneri   Partneri



Partneri
Partneri Partneri Partneri Partneri
 
Partneri Partneri Partneri Partneri Partneri Partneri
 
Partneri Partneri Partneri Partneri